Den hela människan – referenser

”Den hela människan är en omvälvande resa till det existentiella. Utbildningen ställer de stora frågorna om vad som är viktigt i livet. Den ger inga svar, men den öppnar för alla svar. Genom djupa, intelligenta, allvarliga, men allra mest mycket roliga, samtal inom gruppen får var och en verktyg till självkännedom och insikt om de värden i livet som gör oss till hela människor. Jag har vunnit insikter om förhållningssätt till både medgångar och motgångar, till både medmänniskor och mig själv som är viktiga för mig i min egenskap av ledare och chef. Jag vill varmt rekommendera denna sant utvecklande kurs framför allt till dem som har hunnit tröttna på alla management-kurser vi översköljs av från olika håll.”
Peter Strömberg, Patent- och marknadsdomstolen

”Den hela människan är en fantastisk utbildning, inte lik någon annan som jag gått! Den har gett mig möjlighet att lyfta blicken och komma från mina invanda tankebanor och i stället testa nya tankesätt som speglar helheten. Den rogivande kursmiljön i kombination med Bengts varma personlighet, humor och unika förmåga att leda en grupp ger förutsättningar för många utvecklande diskussioner som har hjälpt mig med balansen i livet i den annars så hektiska vardagen.”
Anna Öhman, Malmö Stad

”Om du i ditt liv bara gör en enda punktinsats för eget utforskande så välj Den hela människan. Att i tre dagar utforska dig själv genom några av livets mysterier under vänligt men bestämt ledarskap av Bengt, är en av de mest intressanta upplevelserna i mitt liv. Jag investerade något där som jag nu skördar med glädje!”
Agneta Nylander, Unionen

”Bengt Jacobsson är bara bäst. Det finns ingen som har läst så mycket. Det finns ingen som är så engagerad. Det finns ingen som är så passionerad över människan och dennas utveckling. Gör dig själv glad – var med och njut av ditt och Bengts sällskap på hans utvecklingsdagar Den Hela Människan. Ditt liv kommer att förändras.”
Rolf Hedman, Danji

”Bengt är en fantastisk människa! Vad man får ut av dagen beror på vem man är och vilka förkunskaper man har, innehållet är viktigt även om man inte arbetar med personlig utveckling. Bengt är en gedigen, klok och kunnig person som jag kan rekommendera.”
Kerstin Andreé, Malmö Stad

”Vi – hela arbetsplatsen – tog en paus från vardagens alla krav och måsten för att lyssna på Bengt under temat ”Livet är inte en plikt, utan en möjlighet!” Mycket inspirerande och tänkvärt kring de stora frågorna; vad som är viktigt i livet, hur vi förhåller oss till vår tillvaro och till oss själva, etc. Man blir en mer balanserad människa av att lyssna på Bengt!”
Alf Rasmussen, Svedala kommun

”Affärsmannaskap och integritet i sällskap med Nalle Puh och Kierkegaard. Management och Etik i sällskap med Tao och Leo Buscaglia. Balans på två sidors villkor. Detta fylls på på under tre dagar på Kokkedal Slot tillsammans med ett nätverk på ett 10-tal personer. Detta under sakkunnig ledning tillsammans med en god portion humor av Bengt Jacobsson. En påfyllning som gör gott för både kropp och själ.”
Anders Klemedsson, E.ON Sverige

”Min första kontakt med Bengt var för 15 år sedan på IFL vilket gav mig något som jag saknat i många utbildnings- och utvecklingsprogram som jag deltagit i. Jag deltar i utvecklingsdagarna ”Den hela människan” sedan 9 år tillbaka och det har blivit en viktig del i min egen utveckling samt en andhämtning och reflektionspaus i det allt mer intensiva arbets- och samhällsklimatet. För mig bidrar det till att jag får möjlighet att reflektera över både delar och hela sammanhang i min vardag, vår omvärld och mitt liv. Jag har med Bengts övningar fått en helt annan acceptans för att inte bara goda utan även mindre goda händelser ger energi, erfarenhet och kunskap. Att leva, arbeta och balansera på ”två sidors villkor” ger möjligheter där man även utvecklas i stunder med motgång. Jag har också i mitt arbete som ledare fått ett djupare och bredare synsätt i mitt ledarskap. Att med ord sammanfatta vad jag hämtat och hämtar ur utbildningen är inte lätt att beskriva utan ska också upplevas. Jag kan med varmt hjärta rekommendera denna utbildning.”
Mats Lidman, Level21

Kommande tillfällen

Anmälan

Den hela människan

Ladda ner broschyr

Snabbfakta

Varaktighet: 3 dagar
Antal deltagare: max 12 personer
Plats: Kokkedal Slot Copenhagen, Hørsholm, Danmark.
Investering: 19 900 DKK exkl. moms. Föreläsningar, arrangemang, kost och logi samt litteratur ingår.

Vill du veta mer?

Kontakta mig gärna om du vill veta mer om utbildningsdagarna. Jag ser fram emot att höra från dig!

Nicole Jacobsson
Tel: 0761-84 20 98
nicole.jacobsson[at]undervisningshuset.se