Management by Heart® – medverkande

Programansvarig

BENGT JACOBSSON Bengt är etnolog, föreläsare och författare. Han har under snart tre decennier föreläst om personlig utveckling, livsfrågor och humanistiskt ledarskap. Bengt har skrivit ett tiotal böcker om människans existentiella livsvillkor.

 

Programledare

BENGT AXELSSON har över 35 års erfarenhet som chef och ledare i Försvarsmakten och på Försvarshögskolan. Allt från strategiskt ledarskap i myndigheter och organisationer till likabehandling och jämställdhet. Mångårig erfarenhet från olika styrelseuppdrag. Under 12 år även förbundskapten för det militära skyttelandslaget.

ANDERS BYSTRÖM har lång erfarenhet som företagsledare företrädesvis inom bygg- och fastighetsbranschen både i Sverige och internationellt. Han driver idag eget företag inom coaching, har en del styrelseuppdrag samt driver ett mindre lantbruk.

PETER GRIEPENKERL LÖÖF har en bakgrund inom flottan, FRA, Telia samt den finansiella sektorn och har arbetat flera år som linjechef. Han ansvarar numera för Länsförsäkringars forskningsverksamhet och är även styrelseordförande i vårdbolaget Iris.

LENA ILIC MATTSSON har arbetat som HR-chef i 16 år inom både resebranschen och industrin. Hon är ekonom i grunden och har drivit eget företag i fem år samt arbetat och bott utomlands i tio år. Lena har senast varit VD för Hudiksvalls Näringslivs AB och är idag affärschef på Almi.

 

Inspiratörer

Håkan EG Andersson har arbetat på ledningsnivå i Skanska Sverige och senast med ett framtidsinriktat energilager. Han har i över 35 år byggt upp, anpassat och drivit förändringsarbeten i ledande roller inom Skanskas olika verksamhetsgrenar. I dag driver han eget konsultbolag.

Joakim Arnborger äger och driver företaget PrioTera med affärsutveckling som fokus. Han har en bakgrund inom Bisnode, bland annat som VD på Newsline. Han är aktiv föredragshållare inom Transfer, ”Brobyggare mellan skola och näringsliv”.

Bengt Axelsson har över 35 års erfarenhet som chef och ledare i Försvarsmakten och Försvarshögskolan. Allt från strategiskt ledarskap till jämställdhet och likabehandlling. Bengt är även förbundskapten för militära skyttelandslaget.

Hans Boberg har 25 års erfarenhet från finansbranschen och driver sedan 12 år Änglarum Finanskonsult. Han är styrelseordförande i Sparbanken Syd och ledamot i Erik Penser Bankaktiebolag. Hans har en bakgrund hos bland annat Carnegie och Finansinspektionen.

Leif Bornestad har ett förflutet inom bland annat IBM, Guide Management, IT Ledarna och Amazing Leaders. Har arbetat med teknik, försäljning, företagsledning, styrelsearbete och med individ- och ledarutveckling.

Anders Byström
 har lång erfarenhet som företagsledare företrädesvis inom bygg- och fastighetsbranschen både i Sverige och internationellt. Han driver idag eget företag inom coaching, har en del styrelseuppdrag samt driver ett mindre lantbruk.

Katarina Byström arbetar med socialt entreprenörskap inom svenska kyrkan. Hon är doktor i kemi vid Lunds Universitet och är tidigare platschef på AstraZenecas nu nedlagda forskningsanläggning i Lund. Hon har bland annat suttit i styrelsen för Lunds Universitet och Medicon Valley.

Bo Henriksson har ett förflutet inom försäkringar och bank. Bo har sedan 2001 en ledande befattning inom Fastighetsbolaget Norrporten med ansvar för södra Sverige, Köpenhamn och Hamburg. Startade karriären som gruv- och betongarbetare. Har ingen formell utbildning men en viss bildning som erövrats genom nyfikenhet på livet och människor.

Mats Håkanson är skribent och kommunikationskonsult, med 40 års erfarenhet av arbete med såväl stora börsbolag som privatägda småföretag och ett förflutet som ledare för en kreativ organisation.

Håkan Johansson
 arbetar som projektledare på Skatteverket. Han har tidigare arbetat i olika positioner på Skatteverket. Håkan har också ett förflutet inom ICA.

Lisbeth Reimers har 25 års erfarenhet av ledarskapsarbete inom kommunala verksamheter och arbetar idag som skolledare. Hon har även drivit ett utbildningsföretag.

Suzanne Norrby är verksamhetsansvarig för Sten K Johnsons Stiftelse. Hon har 30 års erfarenhet av ledarskap i stora och små företag, sitter i flera styrelser och har under många år arbetat med ledarutveckling och som rådgivare åt ledare på olika nivåer.

Benny Sigurdsson 
är VD för Dina Ölands Försäkringsbolag.

Per Thorsell har en gedigen bakgrund inom HR. Per har bland annat varit operativt ansvarig på SJ:s trafikrestauranger, produktansvarig på Kronfågel, vVD på DNX Tryckeriet och personaldirektör på Sveriges Radio. Per har även varit engagerad i kommunpolitik.

Kenneth Willman driver sedan några år tillbaka Willman Ledarskap. Kenneth har tidigare varit socialchef i Borlänge, personalchef på Sparbanken Dalarna, chefsutvecklare på Swedbank och HR-ansvarig på Leksands Sparbank.

 

Samtalsledare

Tommy Gedda har arbetat cirka 15 år som chef för montörer och under 5 år som chef för tjänstemän inom E.ON-koncernen. Han arbetar nu med underhåll av eldistributionsanläggningar.

Margareta Hartman är samtalspartner, coach och inspiratör och arbetar med utveckling och problemlösning för såväl privatpersoner som ledare och medarbetare. Hon har tidigare arbetat som bland annat projektledare på reklambyrå, fastighetsmäklare, inom offentlig förvaltning och som egenföretagare.

Rolf Hedman 
arbetar som mentor i den egna verksamheten Rolf Hedman Mentor. Rolf har ett förflutet som VD på Intersol, ledarskapsutvecklare på Sigma och VD för Casino Cosmopol i Malmö.

Peter Hjörneby arbetar på SEB Trygg Liv som försäljningsansvarig. Han har tidigare arbetat i olika befattningar på SPP och TryggHansa.

Liselott Lange är före detta HR-chef på SKF och har under mer än 20 år arbetat i olika ekonomi- och HR-befattningar på AB SKF. Hon driver sedan fem år tillbaka egen konsultverksamhet inom ledarutveckling och HR.

Anne Looström
 arbetar idag med den egna verksamheten anneloo ab med ledar- och organisationsutveckling. Hon har tidigare varit VD för Reklamförbundet och för Almi i Stockholm och Skåne. Anne är ledamot i Sparbanken Syds styrelse.

Anders Nyman är ägare och VD i ett mindre konsultföretag med inriktning på företagsledning och affärutveckling inom energi och telekom. Bor på Österlen!

Åse Olsson
 driver sedan 15 år den egna verksamheten Projektbolaget med erfarenhet och uppdrag inom organisationsutveckling, ledarskap och medarbetarskap. Åse har ett förflutet inom kommun- och landstingsvärlden.

Christoffer Toll arbetar som rekryteringskonsult på CV Search och är utbildad sjöofficer samt civilekonom. Han har bland annat varit verksam i finansbranschen där han arbetat på SEB, VPC och Carnegie, på sistnämnda som administrativ chef.

Nästa programstart

Anmälan

Management by Heart®

Referenser

Ladda ner broschyr

Snabbfakta

Varaktighet: 10 dagar fördelade på 5 tillfällen
Antal deltagare: max 14
Plats: Rögladalen, Skåne
Logi: Sturup Airport Hotel
Investering: 97 000 kr exkl moms. inkl. föreläsningar, arrangemang, kost, logi och litteratur.

Vill du veta mer?

Kontakta mig gärna om du vill veta mer om programmet. Jag ser fram emot att höra från dig!

Christoffer Sundbäck
Tel: 0738-41 60 50
christoffer.sundback[at]undervisningshuset.se