Management by Heart – medverkande

Programansvarig

BENGT JACOBSSON är etnolog, föreläsare och författare. Han har under snart tre decennier föreläst om personlig utveckling, livsfrågor och humanistiskt ledarskap. Bengt har skrivit ett tiotal böcker om människans existentiella livsvillkor.

 

Programledare

BENGT AXELSSON har över 35 års erfarenhet som chef och ledare i Försvarsmakten och på Försvarshögskolan. Allt från strategiskt ledarskap i myndigheter och organisationer till likabehandling och jämställdhet. Han har en mångårig erfarenhet från olika styrelseuppdrag. Under 12 år var han även förbundskapten för det militära skyttelandslaget.

ANDERS BYSTRÖM har lång erfarenhet som företagsledare företrädesvis inom bygg- och fastighetsbranschen både i Sverige och internationellt. Han driver idag eget företag inom coaching, har en del styrelseuppdrag samt driver ett mindre lantbruk.

PETER GRIEPENKERL LÖÖF har en bakgrund inom flottan, FRA, Telia samt den finansiella sektorn och har arbetat flera år som linjechef. Han ansvarar numera för Länsförsäkringars forskningsverksamhet och är även styrelseordförande i vårdbolaget Iris.

LENA ILIC MATTSSON har arbetat som HR-chef i 16 år inom både resebranschen och industrin. Hon är ekonom i grunden och har drivit eget företag i fem år samt arbetat och bott utomlands i tio år. Lena har senast varit VD för Hudiksvalls Näringslivs AB och är idag affärschef på Almi.

 

Inspiratörer

Håkan EG Andersson har arbetat på ledningsnivå i Skanska. Han har i över 35 år byggt upp, anpassat och drivit förändringsarbeten i ledande roller inom Skanska. Driver idag eget konsultbolag.

Hans Boberg har 25 års erfarenhet från finansbranschen och driver Änglarum Finanskonsult. Han är styrelseordförande i Sparbanken Syd och styrelseledamot i Erik Penser Bankaktiebolag.

Katarina Byström arbetar med socialt entreprenörskap inom svenska kyrkan. Hon är doktor i kemi och tidigare platschef på AstraZeneca. Hon har bland annat suttit i styrelsen för Lunds Universitet och Medicon Valley.

Bo Henriksson har ett förflutet inom försäkring, bank och fastighetsbolag. Han startade karriären som gruv- och betongarbetare. Bo har ingen formell utbildning men en viss bildning som erövrats genom nyfikenhet på livet och människor.

Mats Håkanson är skribent och kommunikationskonsult, med 40 års erfarenhet av arbete med såväl stora börsbolag som privatägda småföretag. Han har ett förflutet som ledare för en kreativ organisation.

Håkan Johansson arbetar som projektledare på DIGG, Myndigheten för Digital Förvaltning. Han har tidigare arbetat i olika positioner på Skatteverket. Håkan har också ett förflutet inom ICA.

Lisbeth Reimers har 25 års erfarenhet av ledarskapsarbete inom kommunala verksamheter och arbetar idag som skolledare. Hon har även drivit ett utbildningsföretag.

Per Thorsell har en gedigen bakgrund inom HR. Han har bland annat en bakgrund inom SJ:s trafikrestauranger, Kronfågel, DNX Tryckeriet och Sveriges Radio. Per har även varit engagerad i kommunpolitik.

Kenneth Willman driver sedan några år tillbaka Willman Ledarskap. Kenneth har tidigare varit socialchef i Borlänge, personalchef på Sparbanken Dalarna, chefsutvecklare på Swedbank och HR-ansvarig på Leksands Sparbank.

 

Samtalsledare

Ola Drehmer har arbetat drygt 20 år i ledande befattningar främst inom banksektorn. Har även erfarenhet från styrelsearbete, revisionsbranschen och verkstadsindustrin. Driver idag egen konsultverksamhet med inriktning mot ledarskapsutveckling och styrelsearbete.

Tommy Gedda har arbetat cirka 15 år som chef för montörer och under 5 år som chef för tjänstemän inom E.ON-koncernen. Han arbetar nu med underhåll av eldistributionsanläggningar.

Margareta Hartman är samtalspartner, coach och inspiratör och arbetar med utveckling och problemlösning för såväl privatpersoner som ledare och medarbetare. Hon har tidigare arbetat som bland annat projektledare på reklambyrå, fastighetsmäklare, inom offentlig förvaltning och som egenföretagare.

Peter Hjörneby arbetar på SEB Trygg Liv som försäljningsansvarig. Han har tidigare arbetat i olika befattningar på SPP och TryggHansa.

Anders Nyman är ägare och VD i ett mindre konsultföretag med inriktning på företagsledning och affärutveckling inom energi och telekom. Bor på Österlen!

Åse Olsson driver sedan 15 år den egna verksamheten Projektbolaget med erfarenhet och uppdrag inom organisationsutveckling, ledarskap och medarbetarskap. Åse har ett förflutet inom kommun- och landstingsvärlden.

 

Nästa programstart

Anmälan

Management by Heart®

Referenser

Ladda ner broschyr

Snabbfakta

Varaktighet: 9 dagar fördelade på 3 tillfällen
Antal deltagare: max 14
Plats: Rögladalen, Skåne
Logi: Sturup Airport Hotel
Investering: 97 000 kr exkl moms. inkl. föreläsningar, arrangemang, kost, logi och litteratur.

Vill du veta mer?

Kontakta mig gärna om du vill veta mer om Management by Heart. Jag ser fram emot att höra från dig!

Nicole Jacobsson
Tel: 0761-84 20 98
nicole.jacobsson[at]undervisningshuset.se